Subsea oppdrag

Med MS Elektron er vi godt skodd for ulike subseaoppdrag i tillegg til tunge ro-ro oppdrag. Skipet er et moderne fartøy med profesjonelt mannskap. Effektivt design og høy fleksibilitet, kombinert med lavt drivstofforbruk legger til rette for varierte og kostnadseffektive oppdrag i både dyp og grunn sjø.

MS Elektrons utstyr inkluderer DP2, offshore kran, tautwire, A-ramme etc. samt kommunikasjon og overvåkingssystemer. Se faktaark for ytterlig detaljering. Videre kan skipet mobiliseres med ulikt utstyr som for eksempel egeneid 1800 tonns kabelkarusell. Fartøyet er svært godt egnet for oppdrag i forbindelse med vindmølleparker, kabeltrekking, grøfting, ROV og dykking.

MS Elektron ble bygget i 2008 ved Flekkefjord, Norge. Fartøyet drives, vedlikeholdes og bemannes av Simon Møkster Shipping AS for å sikre de høyeste kvalitetskrav og sertifiseringer i henhold til Nordsjøstandarder. Komersiell drift ivaretas av Statnett Transport AS.

 

Elektron

Der det er mer hensiktsmessig å transportere til sjøs stiller vi med to spesialkonstruerte fartøy som begge kan gå i grunt farvann. Vi opererer primært med skipet Elektron II til RORO oppdrag og skipet Elektron til Subsea oppdrag.

Ta kontakt med oss

brynjar-eggesbo

Brynjar Eggesbø
Leder Sjøtransport

E brynjar.eggesbo@statnett.no
M 97 68 51 49
T 32 24 68 40